🎵Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών (2018)

Καινούργια στήλη γεμάτη μουσική και θα εξερευνήσουμε τον κόσμο  του Θανάση Κατσαντώνη (γνωστός ως Βέβηλος) και συγκεκριμένα τον δίσκο του «Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών». Έναν από τους προπάτορες του hip-hop στην Ελλάδα με το πρώτο του συγκρότημα, αυτό των “Βαβυλώνα”, των 90s. Σε συνεντεύξεις του λέει πως δε θέλει να περνά τα λάθος μηνύματα και πρότυπα στον κόσμο, αφού μέσα από την πολυτάραχη ζωή του, τη φυλακή και τις ουσίες παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και ζωής.

Καλλιτέχνης με ανήσυχο πνεύμα που δε φοβάται να εκφραστεί για όλα αυτά που τον απασχολούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αντικατοπτρίζοντάς το και στο παρόν άλμπουμ με το τραγούδι «Σεζάριο», αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο, που ξεψύχησε από τη βιαιότητα της κοινωνίας μας. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι εμπνευσμένος από έναν χαρακτήρα του ποιητή Σαίξπηρ και η ιδέα προήλθε μέσα από συζητήσεις του Βέβηλου μαζί με τον Ζακ. «Ίσως να είναι και από τα πιο γρήγορα τραγούδια που έχω γράψει ποτέ», εκμυστηρεύεται στην προσπάθεια να βγάλει τον λόγο και την θέση του στο συμβάν.

Αυτό λοιπόν το άλμπουμ είναι ένα από την τριλογία που θέλει να χτίσει ο δημιουργός. Έχει ανεβαστικό χαρακτήρα, θέλοντας να ξορκίσει το κακό, να εξαγνίσει τον ακροατή και να τον αφυπνίσει. Η μουσική είναι γεμάτη με old school στοιχεία με μοντέρνα, όμως, απόδοση. Καθαρά γραμμένα μουσικά όργανα με πολλές φορές ορχηστρικό στοιχείο. Beat μετρημένο ώστε να δίνει punch στο στίχο και να τον ξεχωρίζει, με το χαρακτηριστικό scratch του παλιού καλού hip-hop.

Τελική πινελιά δίνει πάντα η θεατρική φωνή του ερμηνευτή που με την μπάσα και τονισμένη σε συλλαβές φωνή του πετυχαίνει την τέλεια αφήγηση των εικόνων που θέλει να δείξει στον ακροατή. Ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται αν θα μείνει διαχρονικός στο κοινό του ή στη μουσική σκηνή. Το μόνο που θέλει είναι να γράψει αυτό που σκέφτεται και, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που στο τέλος μετράει.