Τα βράδια στην καραντίνα

Με την επαναφορά του lockdown, καλούμαστε πάλι να προσαρμοστούμε στη πραγματικότητα της απομόνωσης από τον υπόλοιπο κόσμο. Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία του βραδινού τύπου, γνωρίζεις πως τα βράδια στην καραντίνα είναι αφιερωμένα σε πράγματα που, υπό κανονικές συνθήκες, δε θα είχες χρόνο να απολαύσεις ανενόχλητα.

Ίσως είναι τα βράδια που θα περάσεις παρακολουθώντας αυτή τη νέα σειρά στο Νetflix ή εκείνη την ταινία που ήθελες καιρό τώρα να διαγράψεις από τη λίστα σου. Ίσως είναι εκείνα που διαλέγεις τη συντροφιά ενός βιβλίου ή τις νυχτερινές συζητήσεις με φίλους. Ενδεχομένως μπορεί να είναι και τα βράδια που τα περνάς απλώς απορροφημένος με σκέψεις, ακούγοντας μουσική με τα ακουστικά σου.

Μέσα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, είναι εύλογο να μας πέφτει η ψυχολογία λόγω της αβεβαιότητας των καταστάσεων. Πολύ πιθανό να έχουν αναβληθεί σχέδια που είχαμε κατά νου να πραγματοποιήσουμε αυτή τη χρονιά. Ποιος, όμως, ο λόγος να αφήσουμε όλο αυτόν τον ελεύθερο χρόνο ανεκμετάλλευτο και να βυθιστούμε στη μιζέρια; Στην τελική, πόσες ήταν οι φορές προ καραντίνας όπου οι ευθύνες έτρεχαν ανελλιπώς και ευχόσουν να είχες λίγες στιγμές για ‘σένα;

Προσπάθησε, λοιπόν, ανεξαρτήτως από το αν την υπόλοιπη μέρα έχεις υποχρεώσεις εντός σπιτιού ή όχι, τα βράδια της καραντίνας να τα αφιερώνεις στον εαυτό σου.