Το Δώρο

Ένα βιβλίο γεμάτο χαρά, αισιοδοξία που σε βοηθάει ακόμα και στην πιο δύσκολη μέρα. Μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από την καθημερινότητα που μας δείχνουν πως η χαρά βρίσκεται παντού γύρω μας, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να την δούμε. Από την πρώτη ιστορία, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται για ένα απλό βιβλίο με αίσιο τέλος αλλά για έναν οδηγό αισιοδοξίας.

Ο Στέφανος Ξενάκης, μέσα από το βιβλίο του, μας διηγείται μικρές καθημερινές ιστορίες σαν αυτές που ζούμε όλοι μας από μια διαφορετική οπτική. Πώς μπορεί ένα μπουκαλάκι νερό να μας κάνει να εκτιμάμε τη ζωή ή ακόμα και ένα χαμόγελο από έναν άγνωστο να μας φτιάξει ολόκληρη την μέρα.

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει την καθημερινότητα μπορεί να είναι απλός, αλλά τον προσεγγίζει από μια μεριά που συχνά αγνοούμε και μας δείχνει πώς να μετατρέψουμε τις μικρές στιγμές της ζωής, σε στιγμές χαρά και ευγνωμοσύνης.

Σε κάθε ιστορία παραθέτει και ένα μικρό quote που τονίζει το νόημα της ιστορίας, κάτι που κάνει τον αναγνώστη να αφομοιώνει καλύτερα, όχι μόνο την ιστορία αυτή καθαυτή, αλλά και το νόημα που προσπαθεί να περάσει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Εάν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα από όλα, τότε θα διάλεγα το παρακάτω:

“Ο ορισμός της κόλασης: Την τελευταία μέρα σου στη γη αυτός που είσαι, να συναντήσει αυτόν που θα μπορούσες να είχες γίνει”.