Νοήματα ζωής

Φαντάζομαι πως πολλές φορές εσύ, όπως κι εγώ, θα έχεις αναρωτηθεί ποιο είναι το νόημα της ζωής! Είναι μια δουλειά με υψηλές χρηματικές απολαβές; Είναι το σπίτι των ονείρων σου; Ένα ακριβό κινητό; Ή μια ζωή δίχως εμπόδια και δυσκολίες;

Αν με ρωτάς, τίποτα από τα υλικά δεν έχει νόημα, ούτε σημασία. Εννοείται πως μας είναι χρήσιμα, ωστόσο η υλική τους υπόσταση και μόνο δεν αρκεί για να δώσει νόημα στη ζωή μας…

Ένα νόημα, και πόσο μάλλον αυτό της ζωής, περιπλανάται ανάμεσα σε άυλες ιδέες, στην αγάπη για την πορεία που έχεις επιλέξει, στη μυρωδιά της άνοιξης, στα καλοκαιρινά απογεύματα που σε θρέφουν ελπίδες, στον τρόπο που σκέφτεσαι να ζεις μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτήν που αντιλαμβάνεσαι ως δεδομένη.

Η φαντασία σου να είναι το όπλο σου ώστε να οραματιστείς έναν κόσμο δικό σου! Εκεί που η ψυχή και το πνεύμα ηρεμεί. Εκεί που όλα νεκρώνουν για να ξαναγεννηθούν! Εκεί που η αμφιβολία είναι η μητέρα της εξέλιξης. Εκεί που οι αρετές σου μεταμφιέζονται σε δαίμονες και το αντίστροφο. Μονάχα εκεί μπορείς να ανακαλύψεις τί πραγματικά επιθυμείς και ποιο νόημα θα αποδώσεις εσύ στη ζωή σου.

Μπορεί να φαίνομαι ρομαντική και ονειροπόλα μα… αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα όνειρα και το πνεύμα μας, είναι το οπλοστάσιο αυτού του κόσμου.