Γνωστή και Άγνωστη: Εγώ

Αν με κοιτάξεις τυχαία στο δρόμο ή αν με πετύχεις κάπου έξω και ρωτήσεις ποια είμαι, δεν γνωρίζω να σου πω παρά μόνο τα βασικά! Το όνομά μου, την ηλικία μου, τι σπουδάζω και από πού είμαι. Δεν έχω καν αγαπημένο φαγητό ή χρώμα αν με ρωτάς. Αυτή λοιπόν είναι η γνωστή εκδοχή του εαυτού μου.

Η άλλη, η άγνωστη εκδοχή μου, είναι αυτή που πραγματικά με ορίζει. Η χαρά που νιώθω όταν γράφω, οι επιτυχίες μου, η μουσική που μου αρέσει, τα βιβλία και ο τόσο έντονος ενθουσιασμός που νιώθω κάθε φορά που ανακαλύπτω μια νέα άγνωστη εκδοχή μου. Κοντά σε αυτά είναι οι ανησυχίες, τα λάθη μου, οι φοβίες μου, οι αμφιβολίες και οι δαίμονές μου… Αυτά είναι η πραγματική ουσία μου. Η άγνωστη εκδοχή όλων μας είναι για ‘μένα θησαυρός. Προσφέρει ένα ταξίδι μαγικό, γεμάτο εμπειρίες και διδάγματα, την καλύτερη συντροφιά, δηλαδή εσένα.

Στο ταξίδι λοιπόν για το άγνωστο μη φοβηθείς! Αυτή είναι η φύση μας και η ιδιότητά μας ως ανθρώπινα όντα. Ψάχνουμε, αναρωτιόμαστε τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι πρέπον και τι όχι… Σε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται για την επιβίωση των κατασκευασμένων της προτύπων, επιλέγω τον εαυτό μου, όπως τον έχω ορίσει εγώ μέσα από το ταξίδι μου αυτό. Ας πορευθούμε μαζί και ας αφήσουμε ελεύθερα τα άγνωστα και τα γνωστά εγώ μας να ενωθούν και να χορέψουν αρμονικά στον άνεμο και στους ρυθμούς της ψυχής μας.