Έτερος Εγώ (Η Ταινία)

Έτος: 2016

Διάρκεια: 101΄

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Γλώσσα: Ελληνική

Τι σχέση έχει ένα πυθαγόρειο θεώρημα με μια σειρά φαινομενικά άσχετων υποθέσεων; Σε αυτή την ερώτηση καλείται να απαντήσει ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης, ο οποίος προσκαλείται από την αστυνομία, για να συμμετάσχει στις έρευνες. Πέντε θύματα, πέντε υποθέσεις χωρίς σαφή σύνδεση ή ομοιότητα πέραν των ρητών του Πυθαγόρα που εντοπίζονται στους τόπους των εγκλημάτων. Στην προσπάθειά του να συσχετίσει τις πέντε αυτές υποθέσεις, ο εκκεντρικός μας πρωταγωνιστής ξετυλίγει ένα νήμα που τον οδηγεί σε μια τραγική ιστορία του παρελθόντος. Και καθώς το νήμα ξετυλίγεται, έρχεται αντιμέτωπος με τα δικά του πάθη φτάνοντας ,τελικά, μπροστά στο δίλημμα περί ηθικής ή δικαιοσύνης.

Ένα αστυνομικό θρίλερ που συνδυάζει άψογα την επιστήμη, τη φιλοσοφία και τη δράση σε μια ιστορία κινούμενη γύρω από το τρίπτυχο ηθική, νόμος και δικαιοσύνη. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Τσαφούλια και πλαισιωμένη από ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Χρυσοστόμου, Φρανσουά Κλουζέ, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου), το «Έτερος Εγώ» αποτελεί μια ελληνική παραγωγή αντάξια των μεγαθηρίων του ξένου κινηματογράφου. Μια ταινία που αγαπήθηκε από το κοινό και λιγότερο από τους κριτικούς, αλλά παρόλ’ αυτά υπόσχεται να μην αφήσει ασυγκίνητους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές του είδους.

Fun Fact – που δεν είναι και τόσο fun: η ταινία κατέβηκε από τους κινηματογράφους μόλις δύο περίπου μήνες από την αρχική της προβολή, έπειτα από απόφαση του ίδιου του σκηνοθέτη, καθώς φαίνεται να ενέπνευσε έναν real life δολοφόνο. Έτσι, τώρα είναι διαθέσιμη στο YouTube στο κανάλι του σκηνοθέτη.