Ιστορίες για αγρίους

Ένα ανθολόγιο 6 αυτοτελών ιστοριών, που εξετάζει ανθρώπινες συμπεριφορές στις πιο αντίξοες καταστάσεις. Με κοινό παρανομαστή  την υπερβολή ,την σύμπτωση και το μοιραίο η ταινία δημιουργεί έναν κόσμο εξευτελιστικά τραγελαφικό  που ωστόσο δείχνει τρομακτικά αληθινός με τον δικό μας. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με γερές δόσεις κατάμαυρου χιούμορ έχεις συνταγή για  μια εμπειρία πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική από ότι έχεις συνηθίσει.

Η ταινία σε ρουφάει από την πρώτη της σκηνή καθώς ένα κουβάρι συμπτώσεων και μια σειρά από συνειδητοποιήσεις  ξετυλίγεται εν πλω. Καθώς η πρώτη ιστορία εξελίσσεται θέτει τον τόνο, το ύφος και τo κωμικό timing της ταινίας που θα παραμείνει αναλλοίωτο και σταθερά θα κλιμακώνεται.

Οι τίτλοι αρχής πέφτουν και μεταβαίνουμε στην δεύτερη ιστορία που κάτι σκοτεινό μαγειρεύεται στην κουζίνα ενός παρακμιακού dinner. Με νέο νουάρ στυλ και απολαυστικά τραβηγμένους διαλόγους η ιστορία συνδυάζει εκδίκηση, ηθική και παράνοια σε ένα καλοβρασμένο κουρκούτι.

Φτάνοντας στο τρίτο μέρος του ανθολογίου, οφείλεις να ετοιμαστείς για βουτιά σε μια θεότρελη περιπέτεια, on the go, που σίγουρα θα τη σκέφτεσαι την επόμενη φορά που θα μπλέξεις σε «αθώο» road rage.

Πως θα αντιδρούσες αν σου ρυμουλκούσαν  το αυτοκίνητο λόγω παράνομης στάθμευσης σε σημείο χωρίς διακριτικά; Τι θα γινόταν αν η «γκίνια» σε έβαζε στο μάτι και η ζωή σου κατέρρεε; Θα καθόσουν άβουλος ή θα έπαιρνες την εκδίκησή σου στην κάθοδο; Η τέταρτη ιστορία ίσως να έχει απαντήσεις για σένα.

Κάπου εδώ ο τόνος σοβαρεύει και παίρναμε στην ίσως πιο ρεαλιστικά σκοτεινή ιστορία, την πέμπτη. Εκεί που το χρήμα μπορεί να αλλάξει τους φταίχτες ενός δυστυχήματος και οι αθώοι να το πληρώσουν με τρόπους που μπορεί να μην φαντάζονται.

Τέλος η κλιμάκωση έρχεται στην έκτη ιστορία όπου ένα μυστικό θα διαρρεύσει στη σημαντικότερη μέρα ενός ζευγαριού και η δεξίωση ενός γάμου πιθανώς να είναι πιο έντονη από ότι είθισται.

Στο σύνολό της η ταινία είναι σφιχτά δομημένη και με το ενιαίο εννοιολογικό της ύφος αλλά και τους φρενήρεις ρυθμούς της σε κρατάει μονίμως σε ένταση. Οι χαρακτήρες έχουν διαστάσεις και πιάνεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται μαζί τους παρά το μικρό screen time που τους δίνεται. Στα αρνητικά κάποιες ιστορίες είναι πιο αδύναμες και αποκλιμακώνουν το σασπένς καθώς και ορισμένοι χαρακτήρες φτάνουν στο σημείο της καρικατούρας λόγω της υπερβολής που τους περιβάλλει.

Ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά για να χαλάσουν την εμπειρία και την γλυκιά επίγευση της κάθαρσης που σου αφήνει μια τέτοια ταινία. Και αν όταν ακούς Αργεντίνικη παραγωγή το μυαλό σου πάει σε σαπουνόπερα – δε σε κατηγορώ- εδώ θα πρέπει να αναθεωρήσεις διότι οι Αργεντίνοι, επίσης ξέρουν πως να κάνουν ταινίες που θα σκέφτεσαι για καιρό.