Δείξε μου το YouTube σου να σου πω ποιος είσαι (Part 3)

H σειρά άρθρων με προτεινόμενα κανάλια για το YouTube συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι o Arash, ο Thug Slime και ο Τραννός να φύγουν από τις τάσεις. Aν δεν έχεις διαβάσει ακόμα και έχεις απορία ποια είναι τα δύο προηγούμενα Edu-YouTube channels που έχω προτείνει, μπορείς να τα βρεις στο Part 1 και το Part 2.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω την τεράστια αξία που μπορούν να δημιουργήσουν τα κανάλια του YouTube, φτάνει μόνο να επισκεφθείς αυτά που ταιριάζουν με τα δικά σου ενδιαφέροντα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό παρατηρώ μια τάση από την πλευρά των σχολείων που χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά βίντεο από το YouTube στα πλαίσια του μαθήματος. Φοβερά εντυπωσιακό!

  • The Swedish Investor: Οριακά μπορώ να μοιραστώ  το συγκεκριμένο διαμάντι. Αλήθεια το λέω. Απλά φαντάσου να έχεις έναν άνθρωπο που να διαβάζει όλα τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις στη ζωή σου. Μετά να φτιάχνει τα 5 βασικά σημεία του βιβλίου και να σου τα εξηγεί με εξαιρετικά γραφιστικά και σχέδια. Αν ενδιαφέρεσαι για επιχειρηματικότητα, μακροοικονομικά, επενδύσεις, trading και όχι μόνο, αυτός ο Σουηδός «επενδυτής» έχει να σου προσφέρει πολλά. Προτεινόμενο βίντεο για να ξεκινήσετε: THE INTELLIGENT INVESTOR SUMMARY (BY BENJAMIN GRAHAM)
  • Κρυπτόβιος: Όπως πάντα δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα κάποιο YouTube κανάλι γύρω από τα κρυπτονομίσματα. O Κρυπτόβιος έχει καταφέρει σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει πάνω από 15.000 subscribers. Προγραμματιστής με φοβερή αγάπη και γνώση για τα cryptos. Στο κανάλι του θα βρεις αναλύσεις για τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Crypto Project. Το μοναδικό που  καταφέρνει είναι ότι μπορεί να εξηγήσει φοβέρα πολύπλοκες τεχνολογικές έννοιες όπως το blockchain, NFT, Proof of work και άλλα με πολύ απλά και κατανοητά λόγια. Αν είσαι ένας Crypto investor, αξίζει να τον τσεκάρεις.
  • Greekonomics: Ο καθηγητής που έγινε Youtuber. Ο Κοσμάς Μαρινάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Singapore Management University. Στο κανάλι του προσπαθεί να αποδείξει πόσο ελκυστική και κουλ είναι η οικονομική επιστήμη και πραγματικά το καταφέρνει! Από Tinder, μέχρι ανάλυση στο Ρούβλι, αυτό το κανάλι μπορεί να σου δώσει το βασικό οικονομικό background που χρειαζόμαστε όλοι για να εξηγήσουμε τα γεγονότα. Ένα θα σου πω, στο βίντεο με το Tinder αναφέρεται σε τρεις Νομπελίστες οικονομικών για να εξηγήσει το φαινόμενο!

Πρόσφατα, ο Αστρόνιο είχε μια εξαιρετική πρωτοβουλία να γράψει διάφορα εκπαιδευτικά ελληνικά Youtube κανάλια που αξίζουν την προσοχή μας. Μπορείς να τα βρεις εδώ μαζεμένα: