Ένα κίνητρο και λίγο καλοκαίρι

Και κάπως έτσι, λοιπόν, ένα ακόμη καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του. Θυμάσαι όλες τις όμορφες και ιδιαίτερες στιγμές που σου έφερε, την ελευθερία και την ανάσα που πήρες χάρη σε αυτό.

Σε τρομάζει η παγίδα της συνήθειας που ξέρεις ότι ακολουθεί. Παρακαλάς να μη σε καταπιεί, να μην κρατάς την ανάσα σου για έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Αν μπορούσε μια ευχή μου να πιάσει τόπο θα ευχόμουν σε όλους τους ανθρώπους να ζουν πάντα με την ελευθερία και το θάρρος που τους φέρνει το καλοκαίρι.

Όταν θα δυσκολευτείς και θα νιώσεις πως φθείρεσαι τις γεμάτες υποχρεώσεις μέρες του χειμώνα σκρόλαρε στις καλοκαιρινές φωτογραφίες που έχεις κρατήσει με τόση αγάπη στη συλλογή σου, πάρε τηλέφωνο έναν φίλο που σου έκανε παρέα στο κάμπινγκ φέτος, οργάνωσε μια οικογενειακή βραδιά για να νιώσεις πάλι κοντά στους δικούς σου ανθρώπους…

Και τέλος, μην απελπίζεσαι, γιατί το καλοκαίρι θα ξανά ‘ρθει και εσύ θα είσαι και πάλι το τολμηρό, ζωντανό και ανέμελο άτομο που ήσουν πριν. Γιατί δεν χάθηκες απλά χρειάζεσαι ένα κίνητρο και λίγο καλοκαίρι για να σε βρεις.