Τρεις ταινίες για το μαγευτικό ελληνικό καλοκαίρι

  1. Νοτιάς (2016)

YnC rating: 8/10 – Genres: Drama, Comedy

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Διάρκεια: 1h 39min

Ο σκηνοθέτης της Πολίτικης Κουζίνας επιστρέφει με άλλο ένα νοσταλγικό βιντατζ φιλμ που μας ταξιδεύει στην Αθήνα του 60 και 70 και με μια προσωπική πινελιά μας παρουσιάζει την ζωή του μικρού και ευφάνταστου Σταύρου από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Μια coming of age (αν θέλετε) ταινία με αναφορές σε αρχαίους μύθους μπλεγμένους με το σήμερα, κινηματογραφικούς -και μη- έρωτες, απογοητεύσεις και, πρωτίστως, αμφισβήτηση των γονεικών προτύπων στην προσπάθεια ανακάλυψης του μέλλοντος του ήρωα.

2. Suntan (2016)

YnC rating: 7/10 – Genres: Drama Romance

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Διάρκεια: 1h 44min

Ο Κωστής, ένας κοινωνικά αδέξιος και εργένης σαραντάρης, αναλαμβάνει ως τοπικός ιατρός στο νησί της Αντίπαρου. Ο χειμώνας στο νησί κυλά χωρίς προβλήματα, ήσυχα και μοναχικά, όμως το έντονο, κυκλαδίτικο καλοκαίρι έρχεται να ταράξει τα νερά στην ζωή του γιατρού. Μια ξεσαλωμένη παρέα νεαρών καταφθάνει στο κάμπινγκ του νησιού κι ο Κωστής βρίσκει την ευκαιρία να βιώσει την νεανική τρέλα που δεν έζησε ποτέ. Ανάμεσα στην παρέα, ο Κωστής θα ξεχωρίσει την 19χρονη Άννα και οι θεατές σύντομα θα αντιληφθούν το πέρασμα από τον παράφορο έρωτα στην ερωτική μανία, που με τόση μαεστρία αποδίδεται από τον εξαιρετικό Μάκη Παπαδημητρίου. Ένα “ηλιόλουστο” θρίλερ με την απαραίτητη δόση αγωνίας και τρέλας.

3. Φτηνά Τσιγάρα (2000)

YnC rating: 8/10 – Genres: Comedy, Romance

Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Διάρκεια: 1h 20min

Ωδή στα αυγουστιάτικα καλοκαίρια στους δρόμους της άδειας Αθήνας, όπου ξεκινά η σύντομη ερωτική ιστορία ενός μποέμ “χομπίστα” που συναντά τυχαία μια όμορφη κοπέλα σε ένα καρτοτηλέφωνο και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει. Μια ταινία – ποίημα που πάντα θα μας θυμίζει την ευαισθησία και τον ρομαντισμό του έρωτα μιας άλλης εποχής και πως η ζωή ξέρει κι εμείς πρέπει απλά να την εμπιστευτούμε.