Απολαμβάνοντας στιγμές

Ζήσε. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες να μάθεις να περνάς όμορφες στιγμές. Να σκέφτεσαι θετικά και εκεί όπου υπάρχουν εμπόδια να προσπαθείς να βρίσκεις λύσεις. Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν και σε ευχαριστούν. Αγάπα, ονειρέψου, δημιούργησε. Γιατί, σε τελική ανάλυση, η ζωή είναι πολύ μικρή για να βλέπεις μόνο τα αρνητικά.

Να την περνάς όσο πιο δημιουργικά μπορείς, διότι θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα κοιτάξεις μέσα σου. Θα προκύψουν ποικίλα ερωτήματα. Γιατί τότε δεν πήρες εκείνο το ρίσκο; Πώς γίνεται να μην είπες στα κοντινά σου πρόσωπα ότι τα αγαπάς; Γιατί την κρίσιμη στιγμή δε βρήκες το θάρρος να πεις εκείνο που πραγματικά αισθάνεσαι στο συγκεκριμένο άτομο; Ίσως να μην προλάβεις κιόλας να κάνεις τον εσωτερικό αυτό αναστοχασμό, μιας και το ταξίδι της ζωής επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Γι αυτό, πέρνα όσο ποιοτικότερα μπορείς. Πες σε εκείνον τον άνθρωπο ότι τον αγαπάς, δώσε τη δεύτερη ευκαιρία σε άτομα που σε στενοχώρησαν, πάρε το ρίσκο για εκείνη τη δουλειά, κάνε τη συζήτηση που τόσο φοβάσαι, πήγαινε εκείνο το ταξίδι που τόσο επιθυμείς, κι ας είναι κάπως ακριβό. Ο βίος είναι απρόβλεπτος και όλα αυτά που ποθείς μπορεί να μείνουν έτσι: ως ένα μεγάλο απωθημένο.