100 Χρόνια Πρώιμοι

Disclaimer: Προσωπικά λατρεύω να εξετάζω υποθετικά σενάρια και ιδέες των οποίων η απόρροια βοηθάει στην αντίληψη της πραγματικότητας και που με τις κατάλληλες παραμέτρους γενικεύουν και καλύπτουν πληθώρα πραγματικών περιπτώσεων της καθημερινής - ή και όχι - ζωής. Άρα, δεν ενστερνίζομαι θέσεις (ακόμα και εδώ) και παραμένω αμερόληπτος διότι η αλήθεια, ειδικά σε μια περίοδο όπου ο καθένας φλυαρεί ασταμάτητα (ναι, όλοι το κάνουμε), είναι δύσκολο να εντοπιστεί με αξιοπιστία. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (συνιδρυτής της “Meta”, γνωστή και ως “Facebook”), ως καλεσμένος στο Lex Fridman Podcast, αναφέρει οτι σκοπός του είναι να επενδύσει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα* που δημιούργησε με τη σύντροφό του το 99% του παραχθέντος πλούτου τους (παρόντος** και μελλοντικού) από τις μετοχές της “Meta”. Σκοπός του ιδρύματος, μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών, είναι η ιατρική έρευνα με στόχο την εξάλειψη ή την εύρεση θεραπείας για όλες τις ασθένειες. Αργότερα στο ίδιο podcast αναφέρει ότι κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικά επιτεύξιμο μέσα στα επόμενα 50-200 χρόνια. Σκέτη ανατριχίλα!

Ουσιαστικά ο Μαρκ μάς λέει ότι είμαστε μια από τις τελευταίες γενιές που θα ζουν με αρρώστιες και πανδημίες! Εγώ θα το πάω παραπέρα… Ίσως είμαστε από τις τελευταίες γενιές που θα πεθάνουν!

Η αλήθεια είναι ότι τον πιστεύω, όχι τόσο ότι θα το πετύχει ο ίδιος, αλλά ότι εκείνη η στιγμή θα φτάσει, και είναι κρίμα γιατί είμαστε κοντά…

Αισθάνομαι άσχημα για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά των παιδιών μας, μέχρι εκείνη την υπερβολικά τυχερή αθάνατη γενιά. Εκείνους τους ζηλεύω. Βέβαια, κάποιοι θεωρούν την περατότητα και τον θάνατο ως τα καρυκεύματα της ζωής… Εγώ θα συμφωνήσω γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, ξέρω ότι θα πεθάνω.

*Chan Zuckerberg Initiative

**Ιδρύθηκε το 2015, άρα από τότε και έπειτα