Στην Τουρκία, στα τέλη του 20ου αιώνα, ο σκηνοθέτης Mehmet Ada Öztekin πήρε την απόφαση να δρομολογήσει το remake μιας φαινομενικά αποτυχημένης κορεατικής ταινίας. Η Τουρκιά εκείνη την περίοδό βρίσκεται υπό την ηγεσία του πραξικοματία Ahmet Kenan Evren και η θανατική ποινή δεν έχει απαγορευτεί ακόμα .
Ένας μπαμπάς(Μέμο) με νοητική στέρηση αλλά με υπέρμετρη αγάπη για την κόρη του(Όβα) βρίσκεται ένοχος για την δολοφονία της κόρης ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της «κυβέρνησης» Εvren .Την φροντίδα της Όβα αναλαμβάνει η γιαγιά της καθώς η μητέρα της είναι απούσα.
Στην φυλακή ο Μέμο αρχικά αντιμετωπίζεται όπως οι περισσότεροι παιδόφιλοι και δολοφόνοι μικρών παιδιών. Η ποινή του δεν είναι άλλη από την θανατική ποινή.
Ο Μέμο στο κελί 7 καταφέρνει με την αθωότητα που έχει σαν άνθρωπος να κερδίσει την συμπάθεια των συγκρατούμενων του και όλοι μαζί γίνονται μια ομάδα.
Η μικρή Όβα πεπεισμένη ότι ο πατέρας της είναι αθώος με την βοήθεια της δασκάλα της ( Ηλιάνα Παπαγεωργίου της Τουρκίας ) καταλαβαίνουν ότι ένας «Κύκλωπας» μόνο μπορεί να σώσει τον πατέρα της . Μπορεί όμως ; Μήπως χρειάζεται κάποιο δένδρο μαζί του ; Το θαύμα στο κελί 7 δεν είναι μια συνηθισμένη ταινία , πέρα από τα ανατρεπτικά σημεία του σεναρίου και τις απίστευτες ερμηνείες των ηθοποιών προσφέρει σε αυτούς που θα την δούνε μια μοναδική ευκαιρία αναστοχασμού . Έννοιές όπως η Θανατική ποινή η δικαιοσύνη και η ανιδιοτελής αγάπη εμφανίζονται στο προσκήνιο της σκέψης