Τοξικότητα

Είναι σύνηθες φαινόμενο να περνάνε κατά καιρούς από τη ζωή μας άτομα με τοξικές συμπεριφορές.

Άτομα που φθείρουν την εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό μας όσο και στις επιλογές μας. Άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε σε καθημερινή βάση, χρόνιες φιλίες που ακόμα και αν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι υγιείς, συνεχίζουμε να τις κρατάμε στην ζωή μας, φοβούμενοι τον πόνο του αποχωρισμού.

Η στιγμή που αποφασίζουμε να απομακρυνθούμε από αυτές τις σχέσεις, είναι εκείνη συνήθως που ξεχειλίζει το ποτήρι, είναι μετά από καιρό, όπου αφού έχουμε μάθει να αγνοούμε τα red flags επιδεικτικά, συνειδητοποιούμε ότι η κάθε προσπάθεια διαφύλαξης αυτής της σχέσης στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη μας και την ψυχική μας γαλήνη.

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε.

Αφού βρίσκουμε το θάρρος vα απαλλαχθούμε από την τοξική παρουσία κάποιου την πρώτη φορά, τις επόμενες που διασταυρώνονται οι δρόμοι μας με αυτού του  είδους τις συμπεριφορές δεν τις αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία, μαθαίνουμε να τις αποκωδικοποιούμε, αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για εσωτερικευμένες ανασφάλειες και ανεπάρκειες που βρίσκουν διέξοδο στο δικό μας πρόσωπο και επομένως τις αποφεύγουμε.