Ο παρατηρητής

Θυμάμαι μια μέρα μιλούσα με τον Γιώργο, όταν μου πρωτοανέλυσε τι περίπου πρεσβεύει αυτή η ομάδα.
Το Young & Curious. Και είχα δει τον ενθουσιασμό στα μάτια του, το πάθος του για αυτό που κάνει να ξεχειλίζει. Ποιος να’ξερε πως σήμερα, θα ένιωθα κάτι αντίστοιχο, ένα συναίσθημα που σαν μικρόβιο πέρασε μέσα μου, μέσα από μια «απλή» εκδρομή στον Όλυμπο. Με έναυσμα, λοιπόν, την εκδρομή αυτή, αποφάσισα να γράψω κάτι, ώστε με το δικό μου τρόπο, να πω ένα ευχαριστώ στην ομάδα αυτή. Στην οποία αν και δεν ανήκω, ειλικρινά θαυμάζω. Σε αυτή την -κατ’εμέ-, λοιπόν, πολλά υποσχόμενη ομάδα.

Εμπειρία. Λέξη ετυμολογικά προερχόμενη από την πρόθεση εν + πείρα. Γνώση που αποκτάται μέσα από τα βιώματα, μέσα από τη δοκιμή. Οι εμπειρίες μας είναι αυτές που καθορίζουν το ποιοί πραγματικά είμαστε. Κομμάτι-κομμάτι μας δημιουργούν, συγκροτούν την όλη μας ουσία. Y&C. Μια ομάδα που όπως αποδείχτηκε, στόχο της έχει την παροχή -πέραν της τροφής για σκέψη- και ενός πλήθους τέτοιων εμπειριών·

Νέοι άνθρωποι που ζουν τα θέλω τους και όχι τα πρέπει τους, αρπάζουν ευκαιρίες, συλλέγουν στιγμές, ερχόμενοι σε ρήξη με την πιότερη νεολαία, που μένει εγκλωβισμένη σε ένα ψέμα συμβιβασμού.

Η ζωή διψάει και εμείς έχουμε χρέος να την ξεδιψάμε. Και αυτό ακριβώς μας πρόσφερε αυτή η πεζοπορία (και ό,τι άλλο ακολουθήσει).

Και τι αξία έχει η ζωή χωρίς μπελάδες; Χωρίς να ψάχνεις, να είσαι περιεργος για αυτήν; Καμία.

Στην τελική, δε θυμόμαστε τις μέρες, αλλά τις στιγμές, τα συναισθήματα, τα χαμόγελα, την αδρεναλίνη που βιώσαμε.

Σαν άνθρωπος μ’αρέσει να χάνομαι -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε σκέψεις, λέξεις, ταξίδια. Να ξεφεύγω από τη ρουτίνα, τη συνήθεια που καταστρέφει κάθε αληθινή στιγμή. Και δεν πειραζει να χάνεσαι που και που, αρκεί στο τέλος να βρεις το δρόμο σου, να βρεις τον εαυτό σου. Μα πίστεψε με, ο μόνος αληθινός τρόπος για να γίνει αυτό είναι πρώτα να τον χάσεις και να αρχίσεις βήμα- βήμα να τον αναζητάς.

Να τον ψάχνεις ακατάπαυστα και να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Μ’αρέσουν άνθρωποι με βάθος, που μιλάνε με πάθος. Y&C. Πιο εύστοχο όνομα δε θα μπορούσα να σκεφτώ. Νέοι άνθρωποι, γεμάτοι όρεξη και απορία, άτομα που περπατάν τη ζωή τους όπως οι ίδιοι θέλουν. Και έχουν βρει το πραγματικό νόημα. Δηλαδή; Να μη σταματάς ποτέ να ψάχνεις, να ζεις και να μαθαίνεις. Πως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο και ότι το μόνο που μας κρατά πραγματικά ζωντανούς, είναι η διαρκής αναζήτησή, η περιέργεια, η συλλογή γνώσεων και στιγμών, γιατί στην τελική, μόνο αυτά μένουν.

Γιατί το μόνο που μας κρατά αληθινά ζωντανούς είναι αυτό.

Το να είμαστε Young and Curious και να ακολουθούμε μια αέναη αναζήτησή…