Καλοκαιρινές Διακοπές

Μεγάλη κουβέντα οι καλοκαιρινές διακοπές.

Άλλοι τρέχουν κάθε μέρα στις παραλίες. Άλλοι σε camping και σε νησάκια δεξιά και αριστερά. Άλλοι δουλεύουν. Και είναι και κάποιοι που περνούν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής του χωρίς να κουνηθούν από το σπίτι τους.

Πως;

Απολαμβάνουν τα πάντα γύρω τους. Ακόμα και εάν είναι “αποκλεισμένοι” στην αποπνικτική από την ζέστη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο θυσιάζουν τον ύπνο τους στο βωμό του summer time και ξεκινάνε από νωρίς για να περάσουν μια ολόκληρη μέρα στην παραλία με καλή παρέα. Σε beach bars ή σε απομονωμένες παραλίες αυτά τα Σάββατα αρκούν για να ξεπληρώσουν την προσμονή που νιώθεις όλη την εβδομάδα για μια βουτιά στη θάλασσα , και ιδίως στις γαλάζιες παραλίες της Χαλκιδικής, όταν έξω έχει 39 βαθμούς.

Ακόμα και τις καθημερινές όμως, υπάρχει τρόπος για να κάνεις μια απλή Τετάρτη, αξιομνημόνευτη για το άλμπουμ που θα φτιάξεις ως “καλοκαίρι 2020”. Ακόμα και εάν δουλεύεις 9 το πρωί, μπορείς να βγεις για ένα ποτό το βράδυ με την παρέα σου , και που ξέρεις; Ίσως να σε περιμένει ένα summer fling που θα απογειώσει το καλοκαίρι σου, μια νέα γνωριμία που θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος ή ακόμα και αυτό που έψαχνες τους χειμερινούς μήνες και έμελλε να το βρεις ένα καλοκαιρινό βραδάκι που ηχούσε χαλαρή μουσική από την μπάντα πίσω, όσο το ποτήρι ίδρωνε καθώς έστριβες το τελευταίο τσιγάρο πριν φύγεις.

Πάντα το καλοκαίρι κάνουμε τις καλύτερες γνωριμίες αφού το μυαλό είναι πιο ανάλαφρο και το αλκοόλ βοηθάει στο να ανοιγόμαστε πιο εύκολα στους γύρω μας. Ακόμα και εάν δεν τους ξαναδούμε, έχουν μπει και αυτοί στο φάκελο με τις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού.

Και καθώς ο Αύγουστος έχει ήδη κάνει το πέρασμα του και το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, τώρα είναι η ώρα να δούμε τη λίστα με όσα θα θέλαμε να κάνουμε, και χωρίς δεύτερη σκέψη να την βάλουμε μπροστά. Το φιλμ στην κάμερα τελειώνει και το άλμπουμ θα κλείσει σιγά σιγά.

Ας κλείσει λοιπόν, με τις πιο όμορφες αναμνήσεις μέσα.