Ευτυχία

Βάγια Δεληγιάννη: ‘’Ευτυχία’’: Tαινία του 2019, του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή. Η Ευτυχία Παπαγιανοπούλου, ένα κορίτσι μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από την Σμύρνη στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δυο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει αλλά να τη ζήσει όπως θέλει.

Βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η ταινία αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο λαϊκό τραγούδι. Η μοναδική της προσωπικότητα αποτυπώθηκε στους στίχους της που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες στον χώρο της ελληνικής μουσικής.

Μια ταινία άξια προβολής σε κάθε ηλικία, πόσο μάλιστα σε έναν νέο που έχει να διαλέξει πολλά μονοπάτια στην ζωή του και ακόμη και σήμερα οι κοινωνίες ορίζουν πολλές φορές κάποιον συγκεκριμένο, ίσως και τυποποιημένο, τρόπο ζωής. Μια ταινία για το θάρρος να πιστέψουμε στις επιλογές μας και να ακολουθούμε τα πιο τρελά μας όνειρα, για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες που μπορεί κάποιος να βιώσει στο μονοπάτι του, για τις άδοξες και ένδοξες στιγμές, που αποδίδουν τελικά στην ζωή το πραγματικό της νόημα. 

Comments are closed.