Το καλύτερο συναίσθημα

Όταν κάποιος μας ρωτάει ποιο είναι το καλύτερο συναίσθημα, κάπως λίγο όλοι μας.. αυτόματα.. χωρίς πολύ σκέψη, λέμε την αγάπη. Είτε μιλάμε για μια σχέση, είτε για έναν φίλο, είτε για την οικογένεια. Αποζητούμε συνεχώς την αγάπη πιστεύοντας ότι αυτή είναι η μόνη που μας γεμίζει.

Δεν το σκεφτόμαστε πολύ, απαντάμε γρήγορα. Δίνουμε την κλασική απάντηση που ακούμε παντού γύρω μας. Εάν όμως κάνουμε ένα βήμα πίσω και σκεφτούμε πότε νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι θα δούμε ότι είναι όταν γελάμε.

Αυτή η εφορία που νιώθουμε όταν γελάμε είναι το συναίσθημα που μας γεμίζει και μας αδειάζει την ίδια στιγμή. Μας γεμίζει με μια χαρά και μια ανεξήγητη λάμψη που εκπέμπει από τα βάθυ της ψυχής μας ενώ την ίδια στιγμή αδειάζει από μέσα μας τις άσχημες σκέψεις και την κούραση της ψυχής μας.

Στην σημερινή εποχή, έχουμε «κολλήσει» μπροστά από τις οθόνες μας και η μόνη επαφή που έχουμε πλέον με το «καλύτερο συναίσθημα» είναι ένα emoji που κλαίει από τα γέλια..ακόμα και εάν εμείς είμαστε ανέκφραστοι πίσω από τα κινητά μας. Έχουμε αρχίσει να αποδυναμώνουμε ένα από τα πιο δυνατά μας όπλα, το μόνο δωρεάν φάρμακο που έχουμε απεριόριστη πρόσβαση.

Και αυτό γιατί;

Γιατί είναι πιο εύκολο σε μία εποχή που η οθόνη είναι η προέκταση μας, να μένουμε πίσω από αυτή και να μην εκτείθουμε τον εαυτό μας στον πραγματικό κόσμο. Και αφήνουμε έτσι το καλύτερο συναίσθημα να ξεγλιστράει τόσο μέσα από τα χέρια μας, όσο και μέσα από την ψυχή μας.

Θέλετε μια συμβουλή πως να μην είστε άρρωστοι σε μια κοινωνία που η αρρώστια είναι τρόπος ζωής; Να γελάτε!

Να γελάτε δυνατά και με πάθος. Να γελάτε όχι μόνο για εσάς, αλλά και για εκείνους που κάπου έχουν χάσει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο και χάρη στο χαμόγελο σας βρίσκουν ξανά κουράγιο. Τους φτιάχνεται την μέρα. Πιστέψτε με. Σε έναν κόσμο που προωθεί την «αρρώστια» εσείς να μοιράζετε απλώχερα το «αντίδοτο». Γιατί η λάμψη που εκπέμπουμε όταν γελάμε είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να δώσουμε.

 Ένα κόμματι του εαυτού μας.

Το καλύτερο!